Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

fekete mámor

Lassan csöpögött le a fekete a kísérlethez hasonlatos kis üvegcsuporba. Cold drip kávé, hideg cseppek kávé. Mint egy jó aromás ajzószer, úgy hat rám, ahogyan a cseppeket figyelem, és elképzelem, hogy a koffeint is ilyesféleképpen adagolja be a véráramomba. Ad egy löketet a szívemnek, domborítva azt, és persze az agytekervényeim is gyorsabban izzanak fel. Kelet kávézó. Gyömbéres forró csoki. Már csak a friss, házilag készített gofri hiányzik az étlapról, és az ingyen ölelés. A finom hajópadlón egyenesen elbűvölő lépdelni, és a már messzire fehérlő a répatorta csúcsra hangolódok, ahogyan átszelem a teret. Olyan ez a hely, mint egy barátságos ölelés. Kitűnő kávé, és a sarkokban elcsípett beszélgetésfoszlányok pedig egyenesen zsizsegtetőek. Kedvenc foglaltosságaim közé tartozik, hogy a "nincs semmi dolgom álarcot felöltve, végtelenül lassan csemegézem a külföldi gasztro és lakberendezési lapokat. 

Hosszú sál csapódik az arcodba, ahogyan belépsz. Mintha csukott szemmel is pontosan tudnád hány lépés vezet a kedvenc foteledig. Azt is tudja a belső időmérőd, hogy hány perc alatt juthatsz a mennyi presszódhoz. Hanyagul megtervezed az életed minden lépését, látszik rajtad. Lehuppanva Kosztolányit veszel elő. Biztosan nincsen okostelefonod, duruzsolom tovább magamnak a hajszálpontos megfigyelésed. Lehet, hogy átmentetted magad és az eleganciád az előző évszázadból. Vagy még egy évszázaddal korábbról. 

Halkan sercen a papír, ahogyan írsz. Mintha a végtelenbe tartana a kezed, mindenféle cél, kényszer nélkül. Lehet, hogy te éppen rólam alkotod a belső monológodat. Sohasem iszok presszót, most a kedvedért azt rendelek. Csodás lenne összenézni, és kicserélni a némi izgalomtól gyűrött papírokat, próza skicceket, amiket egymásról alkottunk.

Jól esne szivarozni az erkélyeden. Málnahabos piskótát enni a réten, kedvenc verseink ízeit olvasva. Vagy siklóernyőn összekacsintani a halandósággal...hajnaltájt tekerni a Duna menti töltésen egy elhagyott stég felé. 

Behunyom a szemem. Épp szólni akartam hozzád egy mosollyal, te a pillanattal együtt sebtiben távozol, feketéd félig lekortyolva. 

Tele lett a hideg csepp kávés laborkancsó. Egy hörpintésre dupla adagot teszek magamévá, hadd marja újra a fekete mámor a nyelőcsövemen át a gyomromat és a szívemet. 

Kérem azt az ingyen ölelést! Követtem, ahogyan láthatatlan tintával felírtátok a napi ajánlatok közé ti serény fekete mámorban utazó pincérfiúk. 

Kép forrása: http://wellandgood.com/2014/09/04/why-all-the-buzz-about-cold-brew-iced-coffee/

Tovább

kagylódba bújva

Megágyazok magamnak tebenned. Finom, sült szilvás fahéjas illatom csavarom be tésztaburkodba. Imádom a kagylóformádat. Most csak ringatózni szeretnék, alig mozdulva, lengetőzve a végtelenben. Kagylóölelésedben. Veled. 

Tegnap még baracklekvár voltam, oda csorogtam édességemmel, ahova te kívántad. Ma már csipkebogyó vagyok, sejtelmes, olykor szúrós, de ha nekiveselkedsz, akkor nagyon is élvezetesen fanyarédes. 

Holnap parmenzánnal és ricottával bolondítom el édességem, és a füstölt tarja csíkokat is fel kell falnod mielőtt a tiéd lehet a töltelék. Ez nem selyes vágyódás, hanem darabos akarás. 

Tenger moraja tisztította kagylóm hófehér belsejét, külvilágtól elzárva hízlalgattam örömét. Mi szem s szájnak ingere, tengeri fűvel táncoltam el. 

Tele töltelékkel, tele élettel, tele vágyódással. Vesd le héjadat kagylókedves, add is rózsaszín bensőd. Hadd bújjak beléd a végtelenbe! 

Receptek, képek forrása:

http://tisztateszta.blog.hu/2011/11/09/toltesre_felkeszulni

http://yemek.com/tarif/tuti-restaurant-midye-dolma-ve-borulce-salatasi/#.VkT-YnYvfIU

Tovább

rakottkáposzta fúzió szerelmeskedéssel leöntve

Sűrű paradicsomlével locsolom le a káposztát. Paradicsomléfüggöny. Záporoznak bennem a kérdések, hogy miért is kell ilyen hatalmas káposztákat töltenem - Neked? Én az aprókhoz vagyok szokva, erdélyi módra szeretem főzni. Te azt a jól megtermett kunsági fajtát szereted. Én néha még kukoricakását is szívesen raknék bele, te erről hallani sem akarsz. A paradicsomos felöntésre is olyan nehezen beszéltelek rá. Vagy töltsek egy adagot kisebbiket a saját ízemre fűszerezve? Neked pedig egy kondérnyit csapjak az asztalra, azokból a haaaaaaaaaaaaaaaaatalmas hassssssssssssú káposztákokból? Még azt sem tudom, hogy a káposztalevelek hogyan simulnának rá arra a nagytöltetűre...Annyira mások vagyunk, olyan sokféle ízzel, szokással, hagyománnyal. De már csak egy közös konyhánk, egy vacsoraasztalunk van. 

Esetleg fúzióban egyesítsem a két család hagyományos konyháját, hogy ne legyen zúgolódás? Vagy ne főzzek egyáltalán töltött káposztát, maximum gombásat? 

Nézd, kiborítjuk az asztalra a te családod főzőhagyományát. Aztán az enyémet is. Összefőzzük a legjavát. Veszünk két marék babot, minden egyes szem egy kedvenc étel, íz, finomság. Egy marék a tiedből, egy marék az enyémből. Babérlevél pedig a fúzió szimbóluma, hiszen azért mind a ketten rajongunk.

Ha pedig közeledik a karácsony, akkor minden családtag hoz egy fazék ételt a kedvére és a saját ízeit falja majd jókedélyűen. Közösen hajolunk majd a piros zománcosok fölé, beszippantva minden ház gőzét, illathagyományát.

De ma este végre elkészítem a konszenzusos békülés jeléül, figyelem, a rakott káposzta tortát! Minden egyes réteget alaposan le kell döngölni. Sonka, káposzta, darált hús, káposzta, rizs, tejföl, káposzta, sonka. Így csiszolódnak össze a családi ízmozaikok, amiket a lelkünkben, gyomormemóriánkban hordozunk. 

A tortát beborító sült káposztalevelek anatómiáján elindult a fantáziám. Mintha erek futnának rajta, áttetszően finom a bőr. Simítanivaló. Már tudom, hogy mivel foglak kínálni a káposzta körüli házi vacsoravívás végezetével. Most érnek le az utolsó fügék a kertben. Szaladjunk bele az éjszakába, és lakmározzuk hajnalig. Egymást simítva. 

Kép és a recept forrása: http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/rakottkaposzta-torta-karacsonyra/

Tovább

porcukrot hintek a szemhéjadra

Csicseriborsó. Puffaszt. Biztosan direkt főzte ezt. Hogy semmiképpen se legyen ágytorna. Így hívja a szerelmeskedést. Mintha valami irtó nagy dolog lenne, amire haptákban kell állni, bőr- és szőrápolni, hasizom gyakorlatokat végezni előtte, hogy fél miliméterrel laposabb legyen a has, lemosni a napi gyűrődést, kisikálni a gondolatokat, mondatokat amelyek lohasztóak. Szóval mintha egy nagytakarítást kellene előtte végezni kívül-belül, és mivel erre nagyritkán van igazán idő, és főleg, hogy hüvelyes és babfélék garmadájával is tompítja a vágyat, így oly nagyon ritkán szeretkezünk. Imádom a csicseriborsót, félreértés ne essék. Parmezánét is rajongok.

De egy zsíros deszkával is megelégednék, ha nem lenne tortúra előtte-utánna a csábítás művészete. Én annak is örülnék, ha pirosarannyal felírná a fehéren áttetsző kenyérre, hogy mennyire kíván engem...vagy mennyire szeretne kívánni. Legalább a vágy apró villanását látnám, hallanám, érezném, tapintanám.

Holnap este én főzök Kedvesem. Hamvas hókifli lesz (a helyi cukrászdából, de ez részletkérdés). Egymás tenyeréből fogjuk enni, becsukott szemmel. Lassan, lágyan és gyengéden. Diósan. Porcukrot hintek a szemhéjadra. Aztán lecsókolom róla. Mintha a pillanat örökké tartana...

Receptek és a kép forrása:

http://hazisafrany.blog.hu/2013/03/24/csicseriborso_leves_parmezannal

http://receptvaros.hu/recept/dios-hokifli/

Tovább

dobókocka szerelem 

Játsszunk! Megoldani, megérteni, kigobozni úgysem tudunk, így döntsön a szerencse kettőnk sorsa felől.

Ha egyest dobsz, elhagylak.
Ha kettest dobsz, előtte szeretkezünk.
Ha hármast dobsz utoljára megfőzöm a kedvenc harcsapaprikásodat. Fogyasztható szeremi légy ott előtt, vagy után, ahogy tetszik.
Ha négyest dobsz, elviszlek első egybeolvadásunk helyszínére, a kis hegyi tengerszem partjára.
Ha ötöst dobsz, újra belédszeretek, mindenféle előzetes ismerkedés nélkül.
Ha hatost dobsz, akkor megajándékozol egy remek, hosszúéletű használati utasításodhoz magadhoz, részletesen kitérve az eddig be nem teljesült erotikus vágyaid ismertetésére is. 

De össze is keverhetjük a számokat újra és újra, bármilyen sorrendben átírhatjuk szerelmünk történetét. Sőt, rendezzünk egy hetet mindegyik szám forgatókönyvének tiszteletére. Szeressünk, kényeztessünk, örüljünk, tomboljunk, hagyjuk el egymást, majd szépen tekerkőzzünk vissza, mint a messzire illatozó dobos torta karamellás sűrűje.

Kép és a recept forrása: 

http://sioppeia.blogspot.hu/2012/01/baratnom-ferje-januarban-lett-50-eves.html

Tovább

azuveghegyenistul

blogavatar

Gasztropszichó. Vágyak ételekben elmesélve. Magyar túlzásokkal, magyar lélekkel. Gyere, főzz velem a gondolataiddal. Aztán megesszük együtt az üveghegyen is túl.

Utolsó kommentek