Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

borostád vonásai a bőrömön

Puha, omlós húsa van a baracknak. Simogató a bőre, szinte negédes a benne csörgedező lé. Dörgölőzöm hozzád. Hamvas a pillantásod, mint egy baracké. Szeretem, ahogyan a puhaság mellett szúrsz is. A borostád vonásai a bőrömön...Ahogyan minden este az illatoddal fekszem le.

...

Már szépen a semmivé vált minden emléked lenyomata az ízlelőbimbóimon.
Rendben, akkor a barackot is szépen akkurátusan kihagyjuk  a salátából, hogy véletlenül se emlékeztessen Rád. Beszerzem a legérdektelenebb gyümölcsöket, hogy azokkal simogassam korgó és szereleméhes gyomromat.
Körte? Az semleges, legfeljebb talán fanyar, mint amilyen most én vagyok.
Alma? Roppanós, kerekded, villogóan piros. Olyan vidámságot sugalló. Kihagyjuk.
Ó, a hűtőben lapuló ananász semmiképpen sem jöhet, hiszen ott a csorgó édessége, afrodiziákumi töltete.
Szőlő talán? Szüreti mulatság harsány, kicsattanó öröme? Nem, nem, hiszen imádod a könnyű rozékat.
Gyűlölöm, hogy a legegyszerűbb gyülömcsös pulttnál minden szín, illat és emlékfoszlány közelebb csavarja az érzékeimet hozzád. Leöntöm gondolataimat, zubogó elmémet egy nagy adag hideg húslevessel. Semmi méricskélés, emlékezés, mazsolázás. 

Sütök egy nagy adag répatortát, és az emlékeim képébe vágom.

elhagytál szóló szőllő mosolygó alma csengő barack borostád vonása

Kép forrása: 

http://magyarno.com/szolo-szolo-mosolygo-alma-csengo-barack-magyar-gyumolcsot-magyar-asztalra/

Tovább

"én elmentem a vásárba"

Én elmentem a vásárba fél gőzzel. 
Szalagot vettem a vásárba fél gőzzel.
Szalagom mondja légy enyém
Kalapod mondja most nem jó...

Kapanagyaharang, édes lányom,
Mégis van egy hajadonom fél gőzzel.

Én elmentem a vásárba fél húrral
Virágot vettem a vásárba fél húrral
Virágom mondja most így jó
Kerted mondja ne hullajts ám

Kapanagyharang édes fiam,
Mégis van egy konyuló agglegény bajuszkám...

"én elmentem a vásárba" átköltés gyerekdalok udvarlásképpen "kerted mondja ne hullajts ám" konyuló agglegény bajusz

Kép forrása: http://www.keepcalm-o-matic.co.uk/p/keep-calm-and-love-bajusz-2/

Tovább

pörköltre fel!

Készüljetek ízlelőbimbók, vár rátok az új bimbózás a szótengeren. 

Ma éppenhogycsak fortyogok a levemben, mint egy jó alaposan elfőzött pörkölt. Amit újra és újrapaprikázok, mikor elfogy kicsit a színe, vagy az aromája lesz kevésbé erős. Szeretem fűszeresen enni az életemet, hiába.

Vagy, nézzük a szelídebb életreceptet. Kevés, de annál arányosabb összetevő, kiszámítható, klasszikus, alaposan lereszelt és kapros. Miért ne lehetne az életem egy kellemes, langyos, selymes tökfőzelékhez hasonlatos?! Hasznosabb kis élet volna, mint az egzotikusban lebegni lébecolva. Vagy nagy csinadtrattákat rendezni, mint mondjuk egy meggyes sajtfelfújt, ami vonzóan különleges külsőben pompázik, de ízlelve már kevésbé elragadó a ragacsossága, meggyes savanyúsága.

De maradjunk a pörköltnél. Annak van szaga. Nem illata, szaga. Olyan jó bőrbehatoló, otthonossággal eltöltő. Szóval legyek inkább pörköltszagfelhő. Az olyan átható. És mindenki ismeri, mindenki tud kapcsolódni hozzá..ót, te ma egy kicsit sok hagymában tocsogtatod tagjaid kedves, tán sírhatnékod támadt örömödben? Szólna hozzám a másik pörköltszagú háziasszony. Ugyan, nekem most csak erős pistám volt, sima porpaprikám elfogyott sajna...friss a szerelem odahaza, még a pörköltünk zamata is lángol. Dehogy aranyoskám, hogy a kisunoka halat akar enni, hogy minél alaposabban készüljön el az a mateklecke? Ugyan, hisz majd megvész egy jó kis pörköltért, én látom röntgenszememmel a gyomra kívánságát. 

De milyen is a pörkölt szerelemanatómiája? Éget, süt, perzsel, pirít...minden szaft benne vegyül, ami a jó éteri vegyüléshez szükséges. Lehet, hogy a pörkölt hiány következtében laposodott el a szerelmi életem, hiszen az egyszeri leveli békának is többet udvaroltak az elmúlt években, mint nekem. 

Rendben. Megadom magam. Veszek holnap húst, amit még életemben nem tettem. Megfőzöm a helyi traktoros gazdák társkereső rendezvényére. Akinek a bajsza végén ott fog csüngeni a szafjta, annak leszek egy szem felesége. És akkor mindennap pörköltöt fogok enni, míg el nem halálozok a paprikás szenvedély túladagolásában. 

Ugye milyen kívánatos ebben a tálkában a húsok vastag szelése majoranna levélhez simulva?

Agyő, mentem főzni. Gyere Tesco online, küldj nekem házhoz húst, mert ha a közértből zacskózom, elillan hazáig a lelkesedésem a csörgó húslé láttán. Dehát a szerelemért küzdeni kell. Pörköltre fel!

pörköltre fel! selymes tökfőzelék meggyes sajtfelfújt pörköltszagú háziasszony paprikás szenvedély

Kép forrása: http://octo.blog.hu/2012/09/01/porkolt_910

Tovább

napi könnyed lebegés a mákfelhőben - hétköznapi guba percek

 Szeretem gyűjtögetni a folyadékot a testemben, mire úgy döntök, hogy kieresztem. Húgyhólyag túltengés - talán így nevezhetnénk el ezt a teljesen hétköznapi esetet, ami oly gyakran történik meg mindnyájunkkal. Valami meg van rekedve bennem, talán nem fogyasztottam eleget a fehérboros-citromhabos-mákos sütiből, amit csak a képzeletemmel sütöttem, és most visszatartja a szervezetem a további evőgondolatokat. Vagy csak gyűjtögetem, építgetem a belső gátjaimat közben, ki tudja.

Azt sem tudja senki sem, hogy mikor szabadulok ki a világra. Hoppá! Fülön csípem magam ebben a minutumban. Ez a blogom, lévén az üveghegyenistúl világmegváltó címet viseli, igenis hétköznapi világmegváltó célokat tűzött ki maga elé.

Az én világomban tündérsarkon szaladgálnak a nők, gáláns férfiak után epekedve, vagy azokat hívogatva jobb napjaikon. Gáláns, hogy kiveszett ez a szó a mai elvárás szótárból. Továbbgondolom. Legyen a gáláns végtelen elegáns. Legyen friss, szórakoztató, könnyed, humoros, roppant férfias az a hím, aki majd szépen bekerít.

Fogalmam sincs, hogy hogyan tudna a karám mögé kerülni, hiszen oly nagyon szépen elbástyáztam magam. A világ elől. A férfiak elől. A kultúra és a színház elől. A jóízlés elől. Még az őszi lehulló falevelek sem veszik észre romantikus zimankós gubbasztásomat. De egyelőre úgy döntöttem, hogy ebben a kusza mákos gubában gubbaszkodok tovább, jó mélyre rejtve az írásom tekervényének célját. Utazás mákosgubám körül. Magyar ritkaságban szenvedek, önbizalomhiányban. Ételekbe rejtem önmagam. Gobozz csak ki olvasó, falj fel gondolataiddal.

Egyelőre ennyit az első, hősies kísérletemről a könnyed citromhabos boldogságról, ahol jól megfér egymással a mák roppanása, és a fehérbor fanyarsága...:) Leöntve mákos gubával. Magyar hétköznapisággal.

mákos gubás gubbasztás citromhabos boldogság napi könnyed lebegés mákfelhő bevezetés a gasztropszichóba

Kép forrása: http://masni.cafeblog.hu/2014/06/13/recept-a-gyors-es-tokeletes-makosguba/

Tovább

azuveghegyenistul

blogavatar

Gasztropszichó. Vágyak ételekben elmesélve. Magyar túlzásokkal, magyar lélekkel. Gyere, főzz velem a gondolataiddal. Aztán megesszük együtt az üveghegyen is túl.

Utolsó kommentek