Semmi sem az, aminek látszik! Vagy méginkább az, aminek látszik. Reggelire édesen sós ham and eggs? Apróságokból összeragasztva, nyelveddel összeolvasztva. Ilyen ez a gasztronómus kívánalom, egy étel beeszi magát a vágyakba, ott jól megcentrifugálódik, az illat, az íz, az élmény, a külső és valami bombasztikusan más és mégis ismerős lesz belőle!

Olvasztom a fehér csokoládét, pöttyintek egy M&M cukorkát a közepébe, csinos sós pálcika rudakat dobok rá, és készen van "a szalonna a tojáson csücsül" miniatúrám. A várakozásban elolvadt kis egyendarabok. Társnélküli, kopott fényű harmincasok. 

Milyen hegyesen feszítenek az álca bacon rudak. Frissen sültnek tűnik minden, fényesnek, kívánatosnak. És mégsem az, csak összetákolt, összeragasztott. De mégis tetszetős, ismerős. Ilyenek a netes társkeresők, minden más, mint aminek látszik. Az illatemlékek, vágyak, benyomások ugyanazok. De ne légy elfogult, az édesség nyomai is adhatnak sós élvezetet! 

És mégis minden más odabenn, mind idekinn. A kivitelezés valósága lesz teljesen megtévesztő...Csukd be a szemed és megmondom, hogy mit látsz. Csukd be a füled, és megmondom, hogy mit hallasz. Csukd be a szíved, és megmondom, hogy mit érzel. 

De kérlek, most felejts el mindezt. Csak rágd össze ezeket a kis furcsaságokat. Csukd be minden érzékszervedd, csak ízlelj engem, és találd ki, hogy az a szerelem vajon mit tartogat számodra.

fehér csokoládé pötty M&M sós ropi

Kép és recept forrása:
http://nancyvnjourney.blogspot.hu/2011/11/viral-bacon-eggs.html