Ha valaha zöldséges lennék, abban a bizonyos zöldségboltomban, akkor kreativitásomat, bolondozásaimat és társkereső kísérleteimet a zöldségekbe fektetném. Volna a sajátos figyelmeztető táblám is - Céklafogyasztás után nem a bőr, hanem a külvilágba nyíló lenti csatornák anyagai színeződnek el! Minden hétköznapi zöldséget egy különös viccel vagy egy zamatos népmesével reklámoznék. A hokkaido tököt egy japán haikuval népszerűsíteném. Vagy a zellerhez szerelmes ódát is csatolnék az ártábla mellé, kifejezve rajongásomat a fokhagymás-tejfölös krém változatáért. Udvarolni nem csak a zöldségeimnek, hanem nekem is lehetne korlátlanul! Sőt, a visszatérő örömhozó vendégek pecsétet is kaphatnának a törzsvásárló füzetükbe.  

Aztán a zöldségárusító nap végén megbolondulnék és megnyitnám a "bolondozás óráját", ahol minden portémákat áruba bocsájtanám cserébe a szórakoztatásért. Röpke kis kabaré is keveredhetne pultomnál, hagynám, hogy csak szemmértékbe menjen a kilózás, lehetne énekszóval és gitárdallamokkal, stand up jelenetekkel, zöldségekhez és sárga színemhez írott rajongóversekkel, varázslatos receptekkel fizetni a megmaradt árukért. Ha néha megölelgetne valaki, akkor még talánkacagnék is olykor a sárga színű pufók arcom mögül. A nap végén előadhatnánk együtt egy bohó sütőtök szimfóniát a helyi hippikkel üres töklámpásokon kanalakkal csattogva. Az lenne ám a mulatság!


Ha néha elcsábítana valaki, akkor a következő napon a 150 %-ig feltöltve feliratú kötényemben árulnám újra a portékámat, és aznap olyan bársonyosan vidám lennék, hogy mindenki másfélszerannyit kapna a kosarába, mint amennyit fizetett, hogy osztozzunk a boldogságomon. Vagy éppen sütőtök jelmezben jelennék meg a pult mögött a sikeres pásztorórák örömét ünnepelve, hogy másoknál is szaporodjanak azok a csodás endorfinok a bolondozás hatására. Akkor bónuszként még a sárga színem-sem tűnne föl senkinek.

Egészséges zöldséges erotika, ez lenne a neve a híres-neves, ágas-bogas elvarázsolt zöldségüzememnek. Ahol a törzsvevőknek és törzsudvarlóknak egy egyéni narancssárga színt kölcsönző speciális töklámpás megvilágításban lehente részük. Hogy mindannyian osztozzunk a korlátan téli tökélményben.

hokkaido tök reklám sütőtök szimfónia 2. egészséges zöldséges erotika 2.  tökélményhokkaido tök reklám sütőtök szimfónia 2. egészséges zöldséges erotika 2.  tökélmény

Kép forrása: 
http://www.newsee.hu/tartalom/s%C3%BCt%C5%91t%C3%B6k-mint-gy%C3%B3gyn%C3%B6v%C3%A9ny