Gondolatban lődörögve ülök a valaha kellemesen füstös kis angliai pubban. Társasági életet élek, azaz a tökélyre fejlesztettem már a fish&chips ropogós bundáinak receptleírását alkalmi pulttársaimnak. Egész este mélyen dekoltált fisendcsipsz polóban pintenként pontozgatom a bejövő férfiakat. Szinte már meglepődök saját magamon, hogy el is felejtettem azt a markáns férfiasságot a szigetlakók körében, ami a magyar férfiakat olyan derekasan kitölti. Markáns magyar hím. Aki vacsorára elvből nem enne szottyadt borsópürével körített ecetes bundás halfélét zsírpapírban. Én minden délután a kellemesen zsírszagú sütödémben sütöm ezt a "brit" rémséget. Már az olajszagomat is megszoktam. Sőt, át sem öltözök pubbamenet, így mintha még jobban beleillenék a színtelen-szagtalan-zamattalan-jellegtelen angol világba.

Hazarepülök gondolatban magyarhonba. Csinos, rakott szoknyás kürtős kalács sütögető lányka volnék én. Olyan pirospozsgás, illatos, élettelteli. Faszénen tüzelem fel a ropogós kelttésztafélét. Mert mi kelesztjük a szerelmet Magyarhonban, nem csak ellaposítunk mindent, mint az angolnavérűek. Elbűvöl a fahéjas cukorillat, egymást érik a borvirágos kedves férjjelöltek a kígyózó kürtöskalácssorban. Mindegyiket egybefonnám, ujjam s egyéb testrészeim köré tekerném, mint ahogyan a tészta lapul a nyújtófához. 

De ehelyett csak az újabb sörömet vedelem itt a birkák tőszomszédságában. Angliában nem szoknyában járnak a fehérnépek kocsmába ismerkedni. Farmer és szűk póló a tisztes viselet. Meglepetten konstalálom, hogy valami halvány perverzióra emlékeztető gyönyörrel villantják ki a tekintélyes úszógumijukat a hölgyemények. A férfiak nyeszlettek, véznák, termetes boszorkányseprűmmel egy perc alatt a kanapé alá hesegetném őket.

Holnap kirakom a felhívást a fish&chips bodém oldalára. Markáns magyar férfi légy enyém! Repíts vissza kürtőskalács országba, ahol még a kerítést is fahéjillatból, és boldogságra való vágyakozásból fonják. Kis köténykémben, elfedett keblemben dobogó szívvel és lüktető faszénvarázssal várlak én.

kürtőskalács faszénvarázs fish & chips markáns magyar hím fahájas cukorillat

Kép forrása: 
http://alfahir.hu/megtagadtak_a_kurtoskalacs_szekely_multjat